Psychologen van de elpgroep

Mw. M.A.J. Ernst (Maria)

(1964) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (49057726725), Kinder- & Jeugd psycholoog, Eerstelijnspsycholoog. AGB-code: 94004711
Registratie: NIP, LVVP
Werkervaring: Maria Ernst is sinds 2002 werkzaam bij de ELPgroep. Daarvoor werkte zij jarenlang bij een Jeugdzorginstelling in het kader van de preventieve/kortdurende hulpverlening binnen het Voortgezet Onderwijs en binnen een GGZ instelling . Maria is gespecialiseerd in de jongeren en jong volwassen problematiek, maar heeft haar kennis verbreed naar volwassen en ouderenproblematiek. Vanuit een systemisch, inzichtgevend en cognitief gedragstherapeutisch kader wil ze aansluiten bij de hulpvraag die mensen hebben. Tevens maakt zij gebruik van EMDR.
e-mail Maria

Mw. B. Erenstein (Barbara)

(1974) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (09912083225), Psychotherapeut. AGB-code: 94061135
Registratie: NVP, LVVP
Werkervaring: Barbara Erenstein is zeventien jaar werkzaam geweest bij GGZ-instellingen als PsyQ en Rivierduinen. Sinds 2012 is zij daarnaast gestart als zelfstandige en werkzaam bij de ELPgroep. Ze heeft met name ervaring in het behandelen van mensen met spanningsklachten, angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Barbara heeft zowel ervaring met klachtgerichte behandelingen (middels cognitieve gedragstherapie) als met behandelingen gericht op zelfbeeld en persoonlijkheidsproblematiek (cliëntgerichte psychotherapie en emotion focussend therapie).
e-mail Barbara

Mw. L. Verhoeven (Linda)

(1967) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (49029691625) en cognitief gedragstherapeut VGCT. AGB-code: 94007976
Registratie: VGCT, LVVP
Werkervaring: Linda Verhoeven werkt sinds 2012 bij de ELPgroep. Daarvoor werkte zij 11 jaar bij een commerciële GGZ instelling waar zij veel ervaring heeft opgedaan met diagnostiek en behandelingen bij volwassenen. Vanaf 2011 is zij gestart met een eigen praktijk (Psychologiepraktijk Leidraad te Leiden). Linda werkt voornamelijk met volwassenen en heeft brede ervaring in het behandelen van onder andere angst- en stemmingsklachten, trauma en burnout. In de behandelingen maakt zij voornamelijk gebruik van de cognitieve gedragstherapie en ook werkt zij met EMDR.
e-mail Linda

Mw. I. van der Vecht (Ingeborg)

(1982) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (49917493125) en orthopedagoog. AGB-code: 94013831
Registratie: NVO
Werkervaring: Ingeborg van der Vecht werkt sinds 2014 bij de ELPgroep. Daarvoor werkte zij als orthopedagoog in een residentiële instelling voor jonge kinderen met ernstige gedragsproblemen en daarna bij de Raad van Kinderbescherming. Nadien is Ingeborg ruim 5 jaar werkzaam geweest bij een commerciële GGZ instelling waar zij zowel diagnostiek verrichtte, als behandeling bood aan kinderen en volwassenen. Daarnaast is zij werkzaam geweest als fertiliteitspsycholoog bij een medisch centrum. Ingeborg is gespecialiseerd in het werken met kinderen en jeugdigen. Oplossingsgericht werken, denkend in kwaliteiten en mogelijkheden en zo goed mogelijk aan kunnen sluiten bij de hulpvraag van de cliënt is passend bij haar werkwijze. Hierbij zal zij veelal gebruik maken van cognitieve- en inzichtgevende therapie. Daarnaast werkt zij ook met EMDR.

Ingeborg is alleen werkzaam onder schooltijden in het gezondheidscentrum van de Stevenshof.

e-mail Ingeborg

Mw. S. Vlasveld (Suzanne)

(1986) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (99920888825). AGB-code: 94016549
Registratie: NVGzP
Werkervaring: Suzanne Vlasveld werkt sinds 2017 bij de ELPgroep. Daarvoor werkte zij 7 jaar bij een grote specialistische instelling voor de kinder- en jeugdpsychiatrie. Tevens heeft zij ervaring in de jeugdhulpverlening en de verslavingszorg. Suzanne werkt klachtgericht en raakt geïnspireerd om cliënten vanuit hun eigen kracht beter te laten functioneren en zo bij te dragen aan het in gang zetten van een positieve ontwikkeling bij de cliënt. In haar behandelingen maakt Suzanne gebruik van technieken uit de oplossingsgerichte therapie en de cognitieve gedragstherapie en daarnaast werkt zij ook veel met EMDR. 
e-mail Suzanne

Mw. M.H.E. Hogenelst (Marloes)

(1966) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (19018152825). AGB-code: 94106099
Registratie: NIP
Werkervaring: Marloes Hogenelst is sinds 2019 werkzaam bij de ELPgroep. Daarnaast werkt zij sinds 2000 in het Amsterdam UMC, als medisch psycholoog. Marloes heeft ervaring met het behandelen van volwassenen met een diversiteit aan (medisch gerelateerde) psychische klachten als angst, depressie en trauma. In haar behandeling zoekt Marloes samen met de client naar welke vorm van behandeling het beste aansluit en maakt daarbij gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en van EMDR. 
e-mail Marloes

Mw. R. Kinkel (Rosanna)

(1989) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (09929379225). AGB-code: 94109560
Registratie: LVVP
Werkervaring: Rosanna Kinkel heeft gewerkt als POH-GGZ en werkt sinds 2016 als psycholoog bij een GGZ instelling binnen de specialistische GGZ. Daar heeft zij ervaring opgedaan met onder andere angst- en stemmingsklachten, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en psychotische klachten. Zij rondde in 2021 de GZ-opleiding af en werkt nu als GZ-psycholoog bij deze instelling. Hiernaast werkt zij op vrijdag bij de ELPgroep waar zij vooral hulp biedt aan vrouwen (en eventueel partners) met psychische klachten tijdens zwangerschap, postpartumperiode en tijdens een fertiliteitstraject. Denk hierbij aan angsten, somberheid, zorgen rond vruchtbaarheidsproblemen, rouw en trauma. Ook relatieproblemen en dilemma’s kunnen reden zijn voor aanmelding. Rosanna is aangesloten bij verwijsportaal Psyche en Zwangerschap. Rosanna vindt het belangrijk behandeling op maat te bieden en samen te onderzoeken wat er nodig is om belemmerende patronen te doorbreken. Zij maakt in haar behandeling gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schematherapie en EMDR. 
e-mail Rosanna

Mw. S. Barendse (Sanne)

(1983) BIG geregistreerd GZ-psycholoog (29916629925) en Psychotherapeut (49916629916). AGB-code: 94016386
Registratie: NVP
Werkervaring: Sanne Barendse is sinds 2009 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Zij begon haar carrière bij PsyQ, waar zij al snel de kans kreeg om de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog te gaan doen. Sinds 2014 is zij werkzaam bij GGZ Rivierduinen. Sanne werkt met volwassenen en heeft ervaring én affiniteit met angst- en stemmingsklachten, (complex) trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Zij maakt in haar behandeling gebruik van cognitief gedragsmatige technieken, schematherapie (SFT) en EMDR. Daarnaast heeft zij ervaring opgedaan in de mentaliseren bevorderende therapie (MBT), inzichtgevende psychotherapie en de cliëntgerichte psychotherapie.
e-mail Sanne